It’s possibly the most colourful building in the world. As I had an eight-hour stopover at Amsterdam, I had the opportunity to visit Beeld en Geluid for myself!

Pedestrian tunnel from Hilversum Noord station, Hilversum, The Netherlands, October 2013
I catch the train from Schiphol Airport to Hilversum Noord station. The pedestrian overpass tunnel is indicative of the media precinct around it. Several television stations' headquarters are in the Media Park alongside the Netherland Institute for Sound and Vision.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
As I approach the building, the bright colours makes it easy to spot Beeld en Geluid.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
The coloured panels wrap around the sides of Beeld en Geluid where a line up of bicycles reminds me that this is a typical Dutch workplace for many.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
When the afternoon sun catches the building on the western side, the colours really stand out!

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
Faces and scenes from Dutch history and media are etched into the glass. Some are very distinct, others are more ghostly.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
On the day that I visit Beeld en Geluid, window washers are carefully opening each glass pane and cleaning both sides.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
Although it's not apparent in this photograph, thin wire fencing between the black diagonal columns forces all approaches through the grand entrance of the undercover foyer.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
The fountains in the geometric pond at the back of the building are visible through the huge plate glass windows of the main level.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
The images are repeated on the interior glass panes, but they're more distinct in black and white.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
The interior ceiling panel are a radiating sprinkle design, and they reflect the colours from the exterior panes.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
A slate brick wall provides added contrast to all the glass and metal in the construction.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
A group of visitors is given a guided tour of the premises which includes archives and studios on lower levels.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
Nicknamed, the Grand Canyon, the multiple layers of archival rooms below the ground floor are accessed via a series of orange hallways. It's a surreal interior — I can only imagine what it would be like to work within all that colour!

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
In a studio on a lower floor, a technician works with reels.

Beeld en Geluid, Netherland Institute for Sound and Vision, Hilverstsum, The Netherlands, October 2013
The staff who are on public display are dressed all in white with a long jacket. It's certainly a distinctive uniform, and adds to the drama of the building!

Designed by Neutelings Riedijk Architects, the building was awarded the Betonprijs 2007, the Arie Keppler Award in 2007, the Golden Pyramid in 2008 and an honorable mention ESCN Event Award for Excellence in Concrete 2008. The colourful facade was designed by graphic designer Jaap Drupsteen who extracted iconic images from Dutch television shows for the glass etchings.